Országos Könyvtári Napok-Nyulász Péter előadása

A Vasadi Könyvtár is csatlakozott a héten zajló Országos Könyvtári Napokhoz, amely során vendégünk volt Nyulász Péter meseíró, író és a Vasadi Napköziotthonos Óvoda középső és nagycsoportja. Péter jól megmozgatta a fiatalságot, az általa írt versekkel, ahogy végigvettük az évszakokat. Három rövid kis versfilm is belefért az időbe. nagyon jól éreztük magunkat, köszönöm az Óvodának, hogy eljöttek, Péternek pedig a vidám délelőttöt, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárnak pedig, hogy anyagilag támogatta a program létrejöttét. Péter könyvei kölcsönözhetők a könyvtárból, aki szeretné, keressen fel érte. Jószívvel ajánlom.

 Képgaléria a bővebben alatt található:

Bővebben:Országos Könyvtári Napok-Nyulász Péter előadása

Március 15-i rajzpályázat díjátadása

A Vasadi Művelődési Házban rajzpályázatot indított 3-14 korig. A rajzok témája: mit jelent számukra az ünnep, a szabadságharc és a forradalom. Az alkotások bármilyen technikával készülhettek, nagy örömünkre 58 darab pályázat érkezett be hozzánk szerdáig. Csütörtök délelőtt a zsűri megnézte, megvitatta és értékelte a rajzokat, majd ezután megterveztük a kiállítást, mely másnap, a pénteki ünnepség után várta a látogatókat.

 

Községünkben március 11-én pénteken ünnepeltük meg a szabadságharc és forradalom emlékét, az iskolások műsora és a koszorúzás után a művelődési házban vártuk a látogatókat. Mint a képek is mutatják, szépen betöltöttük a nagytermet:-) Rövid ismertető után a zsűrivel kiosztottuk a díjakat, melyeket Marton József Zoltán polgármester adott át. Itt szeretném megköszönni a zsűri munkáját is: Megyesi Schwartz Lúciának, községünk díszpolgárának, a Magyar operaház tagjának, Kellner Lászlóné nyugdíjba vonult általános iskolai igazgatónak, Anka Margónak, a Nemzetőr Általános Iskola rajztanárának és a Csillagfürt Művészeti Iskola vezetőjének, valamint Lukács René községünkben élő festőművésznek.

 

Díjazottjaink:

Óvodás korosztály:

  1. Király Dávid Benjámin,
  2. Árgyelán Szonja
  3. Gelei Áron

 

Alsós korosztály:

  1. Turjányi Vilmos
  2. Demeter Hanna
  3. Somodi Lázár

 

Felsős korosztály:

  1. Ladosinszki Anna
  2. Kovács Laura
  3. Germuska Bianka

 

Köszönöm minden kedves óvodásnak és iskolának, hogy rajzolt, fontosnak érezte és szinesítette alkotásával a kiállítást.Műveiteket átvehetitek nálam a művelődési házban, üdvözlettel: Kériné Veroczki Barbara.

Könyvtár nyitvatartás

Hétfő:13:00-15:00

 

Kedd: 11:00-16:00

 

Szerda:12:00-17:00

 

Csütörtök: 10:00-12:00

 

Péntek: 9:00-15:00

Elérhetőség

Cím:2211.Vasad, Petőfi u.54.

Telefon: 06-30/222-17-83

E-mail: muvhaz@vasad.hu

Legújabb könyveink