Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház

Elérhetőség

Cím:2211.Vasad, Petőfi u.54.

Telefon: 06-30/222-17-83

E-mail: muvhaz@vasad.hu

PEST MEGYEI KISTELEPÜLÉSEK KÖZÖS KÖNYVTÁRI HONLAPJA

 

 

Jeles napok

A köznevelési törvény értelmében a rendes érettségi vizsga megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. A közösségi szolgálat végzésének igazolását először a 2016. január 1-je után megkezdett érettségi vizsga esetében kell megkövetelni, tehát gyermekének az elkövetkezendő években tanítási időn kívül összesen 50 órában kell anyagi érdektől független, szervezett keretek között folytatott, egyéni vagy csoportos, a közösség javát szolgáló tevékenységet végezni.

Ennek területei a következők lehetnek: egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi tevékenység, óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, idős emberekkel közös sport-és szabadidős tevékenységek területén, bűn- és baleset-megelőzés.

A közösségi szolgálat célja a diákok személyes és szociális kompetenciáinak fejlesztése, felelősségérzésük erősítése, csapatmunkára való felkészítésük. Emellett segíti a másság elfogadását, a tudatos tervezés-szervezés és önértékelés megvalósítását.

A közösségi szolgálatot az iskola szervezi meg. Együttműködési megállapodást köt a fogadó szervezetekkel, vezeti a dokumentációt, felkészíti a diákokat, és segít az elvégzett feladatok feldolgozásában.

A Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház az alábbi területeken várja a tanulókat közösségi szolgálat keretében:
- rendezvények, programok lebonyolításában való részvétel ( falunap, augusztus 20, szüreti felvonulás,adventi gyertyagyújtás). 
- könyvtári kézműves foglalkozásokon nyújtott segítség
- nyári társasjáték klubban játékok vezetése
- családgondozós táborban nyújtott segítség június 17- 21 között.