Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház

Elérhetőség

Cím:2211.Vasad, Petőfi u.54.

Telefon: 06-30/222-17-83

E-mail: muvhaz@vasad.hu

PEST MEGYEI KISTELEPÜLÉSEK KÖZÖS KÖNYVTÁRI HONLAPJA

 

 

Községünkben a régmúltban sokan foglalkoztak földműveléssel, állattartással, növénytermesztéssel. Reményeim szerit még fellelhetők ilyen eszközök a településen: eke, prés, puttony, terménydaráló, állatok igába fogásához szükséges felszerelések.

Valamint: -Iparosok közül kovácsok, cipészek stb. akik munkájukhoz különböző eszközöket használtak. -A régi vidéki életben maguk állították elő az élelmiszerek nagy részét ( túró, tejföl, vaj, hurka és kolbász).

Az ezekhez használatos töltők, tésztaformázók, vas és cserép sütőedények, sziták, kéttányéros mérlegek,szakajtók, kosarak kincset érnek a gyűjtésünk során:

-Talán rejtőznek még valahol lenvászon terítők, kézimunkák, öltözékek, faparázzsal működő vasaló, amellyel elődeink dolgoztak.

 

Aki bármilyen régiséggel hozzá tud járulni egy helyi gyűjteményhez, jelezze Marton József Zoltán polgármesternél vagy Kériné Veroczki Barbaránál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen; vagy a 30/222-17-83-as telefonszámon.

Pontosítsák azt, hogy mi az ajánlati tárgy, mikor és hol adható le vagy vehető át. Az átvételről elismervény kerül kiállításra, s kérésre tárgyakon feltüntetésre kerül annak adományozója.

Eddig is kaptunk felajánlásokat, amelyeket köszönünk a Darabánt családnak és Bazsó Mihálynak.